Gyermekrehabilitáció

Osztályunkon a páciensek ellátása 0-18 éves kor között történik.

Az újszülöttek, koraszülöttek, csecsemők esetében neurohabilitációs szűrésre, illetve neurohabilitációs tréning beállítására kerül sor (0-2 éves kor). Az újszülötteken, koraszülötteken a kórházból távozást megelőzően – orvos vezetésével -  neurológiai állapotfelmérés keretén belül neurohabilitációs vizsgálatot végzünk.

Gyermekgyógyászati fizioterápia, rehabilitáció

A gyermekgyógyászati fizioterápia orvosi indikáció alapján végzett komplex gyógytorna- fizioterápia kezelés, melyet olyan szakember végezhet, aki alapos elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik a gyermekkori kórképekről és a gyermekkor sajátosságairól, a gyermekekkel történő foglalkozás specifikumairól.

A gyermekgyógytorna célja a Csecsemő-Gyermekosztályra és annak Gyermekrehabilitációs Részlegére felvételre kerülő, mozgásfejlesztésre szoruló gyermekek napi gyakorisággal történő komplex ellátása, valamint távozás előtt az otthonra javasolt mozgásprogram szülőnek illetve a gyermeknek történő betanítása.

A naponta egyszer vagy kétszer végzett 30-60 perces kezelések szigorúan egyénre szabottak, melyek menetét mindenkor a beteg gyermek státusza, aktuális állapota határoz meg. A rehabilitációra érkező gyermekek esetén napi kétszeri foglalkozást biztosítunk: a rehabilitációs kezelőben történik a délelőtti fizioterápia, mozgásfejlesztés, melyet délután hidroterápiával egészítünk ki.