Alapítványunkról

Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra!

koraszulott_logoKoraszülött mentésre akkor van szükség, ha a kicsik olyan helyen látják meg a napvilágot, ahol nincsenek meg az ellátásukhoz szükséges feltételek. Ilyenkor koraszülött mentőautóban szállítják őket a legközelebbi koraszülött osztályra. Ez a tevékenység jól felszerelt, speciális mentőautókat, szakképzett személyzetet és 24 órás készenlétet igényel.

A koraszülöttek a kórházban is speciális ellátást igényelnek, melyet az úgynevezett perinatális (újszülött) intenzív centrumban kaphatnak meg. Az élet első hetei a koraszülöttek számára még az időben született társaikénál is nehezebbek. A komplikációk leküzdése egyre több esetben jár teljes sikerrel, ez azonban akár hónapokat is igénybe vehet. A koraszülött intenzív osztályon a csöppségek mesterséges körülmények között pótolják be a normál esetben az anyaméhben zajló fejlődés utolsó heteit.

Alapítványunk a koraszülöttek mentésének, intenzív gyógyításának és gyermekek (0-18 év) intenzív ellátásának elősegítését végzi.

Céljaink

• A születés után súlyos, vagy életveszélyben levő újszülöttek mentési körülményeinek javítása.
  • Csecsemők és gyermekek kórházi intenzív ellátásának és rehabilitációjának fejlesztése.
  • Az ezen a területen dolgozó szakorvosok, orvosok, nővérek továbbképzésének támogatása.

Kérjük, támogassa a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt, hogy még hatékonyabban segíthessünk kis betegeinknek!

Közhasznúsági beszámolók: