Eredményeink

Perinatális (újszülött) Intenzív Centrumunk eredményei

• 1988-tól az országban az elsők között indítottuk el az összes megszületett újszülött komplex ultrahangos szűrővizsgálatát, melynek köszönhetően már az első életnapokon nagy hatékonysággal ismerhetők fel a veleszületett fejlődési rendellenességek.
  • 1995 óta hazánkban elsőként rendelkeztünk minőségbiztosítással.
  • 2000-től Magyarországon eddig egyedülálló módon a koraszülöttek számára is kialakítottuk a „rooming-in” rendszert, melynek köszönhetően már az igen kis súlyú koraszülötteket is együtt ápolják az édesanyjukkal, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy 24 órán keresztül bármikor szoptathassák gyermeküket.
  • Úttörő volt a centrum a korai anyatejes táplálásban. Jelenleg a koraszülöttek több mint 75-80% -a szopik, amikor hazamegy a kórházból.
  • Magyarországon a zalaegerszegi centrumban lélegeztettek először eredményesen elektív módon 1000g alatti koraszülötteket nagyfrekvenciás lélegeztetés módszerével, valamint a rutinszerű légzésmechanikai monitorizálást elsőként valósították meg.
  • 2007-ben az 1500g alatti koraszülöttek életben maradási aránya 96,4% volt az osztályon - a harmadik legjobb eredmény az ország több mint húsz hasonló osztálya között.
  • 2009-ben a Zala Megyei Kórház a „Bababarát Kórház” címet nyerte el.
  • 2010 óta megoldott az oxigénhiányos újszülöttek hypothermiás kezelése az idegrendszeri károsodások megelőzésére.