Programok

Ahova érdemes ellátogatnia...

Maci Kereső Gyalogos Túrasorozat 2. szakasz

2018.11.17

Túrázzunk együtt a koraszülöttekért!

A Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Túra és Sportegyesület kezdetektől támogatta alapítványunk kezdeményezését, amely alapján több százan indulnak már három éve minden május elején útnak, hogy átfussanak Zalaegerszegről Keszthelyre. Mindezt miért teszik? Egy nemes célért az alapítvány támogatásáért. A hegyeken völgyeken szaladva jutott eszembe, hogy e csodálatos útvonalat meg kell mutatni a gyalogos túrázóknak is. Aki végig szalad ezen a tájon sűrítve tapasztalhatja meg a Zalai-dombság minden szépségét.

Túrázva sem hat másként a táj. A távolság nagysága sokak számára nem teljesíthető egy menetben ezért három napra bontva húsz kilométer körüli távolságokban teljesítjük a távot vezetett túra keretében.

A túrákat az alapítvány által támogatott gyermek érkezéséhez hasonlóan korán kezdjük, ezzel erkölcsileg támogatjuk őket és eme áldozatunkat a korábban érkező gyermekekért ajánljuk fel.

A túrákat az alábbi napokon tartjuk:

2. szakasz 2018. november 17. Kemendollár – Zalacsány
3. szakasz 2018. december 8. Zalacsány – Keszthely

2. SZAKASZ

Túra időpontja: 2018. november 17. 07:00

Találkozó helye és ideje:
- Zalaegerszeg, vasútállomás 06 óra 30 perc vagy
- Kemendollár vasútállomás 07 óra 00 perc

Táv: Kemendollár – Zalacsány 24,1 km

Túra jellege: közepes gyalogtúra, 430 méter szintemelkedéssel és 603 méter süllyedéssel.

A túra időtartama: kb 8 óra.

Zalacsányból visszautazás, Zalaegerszegre menetrend szerinti autóbusszal. Zalaegerszegre érezés várható ideje: 15 óra 13 perc és 15 óra 55 perc között.

A túra részvételi díja:
felnőtt 1.500,-Ft 14 év alatti gyermek számára díjmentes
(helyszínen fizetendő)
A részvételi díj egy harmadával azaz minden befizetésből 500-forinttal a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt támogatjuk.

A részvételi díj tartalmazza:
- Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány támogatására szánt 500,-forintot
- a túravezetést,
- emléktárgyat (Kizárólag előzetes jelentkezés esetében.)
- A túra során őstermelő által biztosított meglepetés csemegét.

Előzetes jelentkezés szükséges, a tömegközlekedési társaságok értesítése miatt, amelynek határideje:
2018. november 11.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat és cipő (bakancs), folyadékpótláshoz szükséges ital, igény szerint szendvics. Hasznos lehet a túrabot és kamásli használata.

A túrák során több útba eső nevezetességet bemutatunk a résztvevők számára, ilyen például a kemendi várdomb, kallósdi kerek templom, zalacsányi golfpálya.

Jelentkezni lehet:
Szabó Balázs
+36-30/2684083
zalaitekergok@gmail.com

A túrát időjárástól függetlenül megtartjuk, hiszen a gyermek érkezése során sem kérdezi meg hogy milyen idő van?