Jótékonysági Árverés

2019.03.26

Török Ferenc író, újságíró jótékonysági árverést szervez a tulajdonában lévő, és általa felajánlott különleges sportrelikviákból.

Török Ferenc író, újságíró jótékonysági árverést szervez a tulajdonában lévő, és általa felajánlott különleges sportrelikviákból, amelyekre a mai naptól az alábbi facebook linken lehet licitálni: www.facebook.com/eselytagyerekeknek

Az árverés végösszegét – húsvéti ajándékként – a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány (1094 Budapest, Tűzoltó u. 7-9.), és a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány (8900 Zalaegerszeg Zrínyi Miklós u. 1.) megsegítésére ajánlja fel.

A felsorolt tételekre külön-külön lehet licitálni, a pályázó nevével, pontos címével és elérhetőségével – e-mail cím, telefonszám ­– április 21 éjkfélig. Ezt követően e-mailen, illetve telefonon értesítjük a nyerteseket – a kialkudott összeg átutalása után – a megnyert tárgyak átvételéről.

Bízva jó szándékukban és a kalapács alá került tárgyak iránti érdeklődésükben, értékükben, reméljük tudunk segíteni a gyerekeknek!

A kalapács alá kerülő tárgyak:

1. Dedikált vízilabda, a 2007-ben Volvo-kupát nyert, és világbajnoki ezüstérmes magyar férfi válogatott játékosainak – Gergely István, Nagy Viktor, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton, Kásás Tamás, Varga Dániel – aláírásával.

2. A 2016-ban Európa-bajnokságot nyert női vízilabda válogatott játékosai – Gangl Edina, Kasó Orsolya, Garda Krisztina, Illés Anna, Takács Orsolya, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Keszthelyi Rita és a szövetségi kapitány Bíró Attila – által aláírt vízilabda.

3. Dedikált Austria Wien sportmez, amelyben a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakja, a 76-szoros válogatott labdarúgó Nyilasi Tibor futballozott az 1983-88-as években a bécsi csapatnál.

4. Dedikált Eintracht Frankfurt  – edző – sportmez 1987-88-ból, az akkoriban a német csapatnál futballozó, 61-szeres válogatott, hétszeres világválogatott, egyszeres Európa-válogatott labdarúgó, Détári Lajos aláírásával.

5. A 15-szörös válogatott Burcsa Győző által dedikált, Rába ETO  bajnoki mez. (1981-82 és 1982-83).

6. Sportkönyv, amely az Aranycsapat egykori edzője  – Sebes Gusztáv segítőjének – Mándi Gyula (Mandula) életét mutatja be. A kötetet – a könyv sajtótájékoztatóján – az Aranycsapat akkor még élő három játékosa, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Puskás Ferenc dedikálta.

7.  Sportkönyv Alkotó évtizedek címmel, amely a Testnevelési Egyetem – TF – elmúlt 90 esztendejét mutatja be. Értékét növeli, hogy olyan kiváló TF-es sportolók dedikálták, akik a magyar sport kiválóságai közé tartoztak. Németh Miklós olimpiai bajnok gerelyhajító, Kulcsár Gergely kétszeres olimpiai 3. és egyszeres 2. helyezett gerelyhajító, dr.Zarándi László Európa-bajnok, Európa-bajnoki 3. és Főiskolai vb 3. helyezett rövidtávfutó,  Béres Ernő világcsúcstartó közép- és hosszútávfutó, főiskolai világbajnoki ezüstérmes, dr.Ecksmiedt Sándor kétszeres olimpiai ötödik, és hatodik helyezett kalapácsvető, Szalma László, az első és máig az egyetlen 8 méteren felüli magyar távolugró, kétszeres Európa-bajnok, Világkupa győztes, olimpiai negyedik helyezett, a mai napig  – szabadban 830, fedett pályán 824 cm – országos csúcstartó.